ANYAGOK MINŐSÉGI TANUSÍTÁSA – METALSISTEM

ISO 9001
A METALSISTEM Vállalati Minőségbiztosítási Rendszere megfelel az UNI EN ISO 9001 szabványnak.

Munkahelyi minőségi, környezetvédelmi, egészségvédelmi és biztonsági politika

TÜV/GS védjegy
Technischer Überwachungsverein, TÜV Product Service GmbH, München, Bajorország/Németország.
A METALSISTEM termékek biztonságát és minőségét a TÜV Product Service is elismerte. A termékek elnyerték a “GS” – “Geprüfte Sicherheit” védjegyet.

Ö-Norm
Österreichisches Normungsinstitut, Bécs/Ausztria.

ACAI/CISI
A CISI Minőség/Biztonság védjegy garancia a helyes technikai standardok alkalmazására, melyek a „biztonságos termék”-ről kiadott 115/95 (olasz) törvényerejű rendelet értelmében, garantálják a minősített polcrendszerek megfelelőségét.

“AEO” – AUTHORIZED ECONOMIC OPERATOR
A METALSISTEM elnyerte a “AEO” FULL (Authorized Economic Operator) státusz kitüntetést. Ez egy európai közösségi értékű tanúsítvány, melyet a Vámhivatal ad ki egy speciális értékelést és akkreditációs ellenőrzést követően. Az uniós tanúsítási program azon gazdasági szereplőkre kerül alkalmazásra, akik a vámtörvények által szabályozott tevékenységek folytatásával részt vesznek a nemzetközi logisztikai láncolatban és a többi szereplőhöz képest pozitívan kerülnek megítélésre, amennyiben a szállítási láncban megbízhatónak és biztonságosnak bizonyulnak. Az európai közösségi megbízhatósággal és az “AEO FULL” státusszal azokat ismerik el, akik bizonyítani tudják, hogy betartják a vámkötelezettségeket, a számviteli rendszer, a fizetőképesség vonatkozásában előírt kritériumokat, valamint azt, hogy a megfelelő biztonsági előírások betartásával összefüggő követelmények birtokában vannak.

ISO 14001:2004 – Környezetvédelmi Tanúsítvány
A METALSISTEM a Rovereto-i, Viale dell’Industria, 2 – Via G. Marconi, 3 és a Gambara-i, Villaggio Europa, 8 címen található saját gyártótelepeire megkapta ISO 14001:2004 szerinti környezetvédelmi tanúsítást. Az ISO 14001 tanúsítvány igazolja a METALSISTEM elkötelezettségét, miszerint saját tevékenységének környezetre gyakorolt hatását minimalizálja, valamint a vállalat által alkalmazott környezetközpontú irányítási rendszer megbízhatóságát is szavatolja.

A METALSISTEM akkreditálása a KÖZPONTI MŰSZAKI SZOLGÁLATNÁL a 14/01/2008 sz. (olasz) miniszteri rendelet építményekre vonatkozó új műszaki előírásai szerint
2008. január 14-én kiadott „ÉPÍTMÉNYEK MŰSZAKI ELŐÍRÁSAI” (olasz) miniszteri rendeletnek megfelelően a METALSISTEM akkreditálásra került a KÖZMUNKÁK LEGFELSŐBB TANÁCSÁNAK KÖZPONTI MŰSZAKI SZOLGÁLATNÁL. A METALSISTEM ezáltal feldolgozóközpontnak lett minősítve és az acél megmunkálásához szükséges törvényileg előírt valamennyi követelménynek a birtokában van.

Tagságok és együttműködések

ACAI/CISI Associazione fra i Costruttori in Acciaio Italiani (Olasz Acélgyártók Egyesülete); Sezione Scaffalature Industriali (Ipari Polcrendszer Szekció) – CISI
A METALSISTEM az Igazgatóság és a Tanulmányozó Csoport tagja. Mivel a CISI önminősítési programjának maradéktalanul megfelel, a METALSISTEM jogosult a CISI védjegy használatára.

F.E.M.
Féderation Européènne de la Manutention. Az ACAI/CISI egyesület a F.E.M. Szövetség hivatalos olasz tagja.

I.S.P.E.S.L. – Istituto Superiore per la Prevenzione e la Sicurezza del Lavoro (Balesetvédelmi és Munkahelyi Biztonsági Felsőfokú Intézet)
Monte Porzio Catone – Roma; kész szerkezetek átvételi tesztelése.

Trento-i Egyetem
Magasépítés Szak; gerenda/oszlop csomópont merevségi tesztek, “stub column” tesztek, lábazat hajlító vizsgálatai.

Az alapanyag-kiválasztás és a feldolgozás minősége

A minőség a METALSISTEM számára mindig is alapvető fontosságú volt. A cég ezt a koncepciót már a világ nagyobb acélműveinél az alapanyagok megvásárlásakor alkalmazza. A polcrendszerek elemeinek gyártásához használt acél strukturális típusú, nagy ellenállású, melynek minden egyes tekercse az EN 10204 szerinti 3.1-es tanúsítással rendelkezik. A tekercsek Sendzimir eljárással melegen horganyozottak, amely magas fizikai ellenálló képességet és időbeli változtathatatlanságot biztosít. A polcrendszerek komponensei egy automatizált gyártórendszeren, automata acéllemez megmunkáló berendezésekkel készülnek, melyek a világon ma ismert legmagasabb fokú termelési technológia elérését teszik lehetővé.